Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Άρθρα

Blog

Νέα & Άρθρα

Άρθρα από εμάς και τους θεραπευτές μας, από μία ευρεία θεματολογία η οποία στόχο έχει να επιλύσει απορίες σας, να προσθέσει ένα λιθαράκι στη γνώση σας για τα ζητήματα ψυχικής υγείας αλλά και να σας δώσει το έναυσμα για περαιτέρω αναζήτηση και διερεύνηση.

Το mindfulness, ή ενσυνειδητότητα στα ελληνικά, είναι μια ψυχολογική πρακτική που έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια κατάσταση διαρκούς επίγνωσης των σκέψεων, συναισθημάτων και περιβαλλοντικών ερεθισμάτων χωρίς κριτική ή αποστροφή. Οι ψυχολόγοι αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την αξία του mindfulness ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες και αποτελεσματικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους για τη διαχείριση του άγχους και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. Η CBT συνδυάζει γνωστικές και συμπεριφορικές τεχνικές για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να αλλάξουν τις αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές τους. Ας δούμε πώς η CBT μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση αγχωτικών καταστάσεων και ποια είναι τα οφέλη της.

Οι ορμόνες παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στην ευεξία μας, επηρεάζοντας την ψυχολογική μας κατάσταση, την ενέργεια και την ποιότητα ζωής. Ας δούμε πώς οι βασικές ορμόνες επηρεάζουν την ψυχολογία και την ευεξία μας.

Η νυκταλγία αποτελεί ένα νέο όρο που εισάχθηκε από αστρονόμους για να ορίσει τη θλίψη από την απώλεια του νυχτερινού ουρανού. Τι σημαίνει αυτό;

Στις μέρες μας παρατηρείται μία αποδοχή της βίας ως τρόπου συμπεριφοράς η οποία σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (ψυχοπαθολογικές αιτίες ή εξωτερικούς κοινωνικούς παράγοντες) οδηγεί στην εκδήλωση του φαινομένου.

Η γνωστική ασυμφωνία δεν είναι κάποια ασθένεια. Πρόκειται για μία σημαντική θεωρία της Κοινωνικής Ψυχολογίας, ένα ψυχολογικό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί στον καθένα.