Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Μαρία Αθανασοπούλου

Αμπελόκηποι
Ψυχολόγος
Τηλεδιάσκεψη
Δια Ζώσης
Ψυχοθεραπευτής
Ελληνικά, Γερμανικά, Ιταλικά
Δε, Τρ, Πε, Πα 9πμ-8μμ , Τε 9πμ-15μμ, Σα 9πμ-3μμ

Αρχική Γνωριμία

Γεννήθηκα στην Ιταλία (Μπολώνια) και μεγάλωσα στον Βόλο. Σπούδασα ψυχολογία στην Γερμανία, όπου αποφοίτησα από το τμήμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wuppertal. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Συνθετική Ψυχολογία και ειδικότερα στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική και στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, στο Bochum της Γερμανίας. Μετά από κρατικές εξετάσεις, έλαβα την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχοθεραπευτή, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Εργάστηκα σε ψυχιατρικές και γενικές κλινικές της Γερμανίας ως Κλινική Ψυχολόγος: • Κρατικό Νοσοκομείο του Herdecke/Hagen (τμήμα ψυχικών τραυμάτων και ψυχοσωματικών παθήσεων) • Ψυχιατρική Κλινική LWL-Hemer (Κλειστό ψυχιατροδικαστικό τμήμα, τμήμα εξαρτήσεων, ψυχιατρικό τμήμα για έλληνες μετανάστες) • Γενική Κλινική SANA στο Remscheid (ψυχοσωματικό τμήμα χρόνιων πόνων) Από το 2019 ως το 2022 διατηρούσα ιδιωτικό γραφείο ατομικών θεραπειών στο Wuppertal και Düsseldorf, συμβεβλημένο με το κρατικό σύστημα υγείας. Εκτός από ατομικές θεραπείες, παρείχα συμβουλευτική ζεύγους και γονέων, τόσο στα γερμανικά, όσο και στα ελληνικά και ιταλικά, για μετανάστες στην Γερμανία. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου, επικεντρώθηκε στην θεραπεία ψυχικών τραυμάτων, παρακολουθώντας μετεκπαιδεύσεις κι εφαρμόζοντας κάποιες από τις πιο σύγχρονες εξειδικευμένες προσεγγίσεις σ αυτόν τον τομέα, (EMDR, EMI, Ego-State-Therapy, Κλινική Ύπνωση) παρέχοντας θεραπεία τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και εφήβους. Είμαι πιστοποιημένη επόπτης για θέματα διαπολιτισμικής θεραπείας. Επίσης, συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια επιμόρφωσης και εποπτείες Ειδικής Τραυματοθεραπείας σε κορυφαίους ειδικούς διεθνούς αναγνώρισης (Deb Dana, Woltemade Hartman, Bessel van der Kolk). Στις αρχές του 2023 επέστρεψα στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκα στην Αθήνα. Τον Απρίλιο του 2023 έλαβα την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος στην Ελλάδα (Αρ.Πρωτ. 431651, 07/04/23), και έκτοτε εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο, στους Αμπελόκηπους.

Τίτλοι Σπουδών

Πτυχίο Ψυχολογίας (πενταετούς φοίτησης), Κατεύθυνση: Κλινική Ψυχολογία, Πανεπιστήμιο Wuppertal, Γερμανία (2012)

Μετεκπαίδευση (πενταετής) στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, και στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Bochum, Γερμανία (2018)

Κρατικές εξετάσεις ως Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια)

Μετεκπαίδευση στην Κλινική Ύπνωση, Γερμανική Εταιρεία Υπνωσης, 2018-2022, Coesfeld, Γερμανία (αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια κλινικής ύπνωσης, από το γερμανικό δημόσιο σύστημα υγείας)

Μετεκπαίδευση στην Θεραπεία EMDR, Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας και EMDR (2019-2021), Βερολίνο, Γερμανία

Εμπειρία

Ιδιωτικό γραφείο Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα (από Οκτώβριο 2023) Επόπτης για θέματα Διαπολιτισμικής Ψυχοθεραπείας (2018 ως σήμερα)

Ιδιωτικό γραφείο Ψυχοθεραπείας (2019-2022, Wuppertal & Düsseldorf, Γερμανία)

Ψυχολόγος σε δημόσια υπηρεσία για πρόσφυγες, θύματα πολέμου και βασανιστηρίων, θεραπείες ψυχικών τραυμάτων, (2018-2019 Hagen Γερμανία)

Ψυχολόγος στο δημόσιο νοσοκομείο SANA, (2017-2018, Remscheid, Γεμανία)

Ψυχολόγος σε δημόσια ψυχιατρική κλινική, LWL (2016-2017 Hemer, Γερμανία) Ψυχοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο "ΙPP-Bochum", (2014-2016, Bochum, Γερμανία)

Ψυχολόγος στο δημόσιο νοσοκομείο του Herdecke, τμήμα Ψυχιατρικής για Ψυχικά Τραύματα (2012-2013, Herdecke, Γερμανία

Ζητήστε Ραντεβού

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει.
Προσοχή: Η ημερομηνία είναι ενδεικτική, ο θεραπευτής θα σας ενημερώσει για την τρέχουσα διαθεσιμότητά του.