Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Έφη Καραγιάννη

Μοναστηράκι
Ψυχολόγος
Ψυχοθεραπευτής
Ελληνικά
Σαβ. έως Τετ.: 9.00-21.00, Πεμ.- Παρ.: 9.00-12.00

Αρχική Γνωριμία

Η Έφη Καραγιάννη είναι Ψυχολόγος και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (353112). Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ειδικευτεί στη Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. 

Ψυχοθεραπευτικά αυτήν την περίοδο εργάζεται στην ψυχογηριατρική εταιρεία "ο Νέστωρ" ερχόμενη αντιμέτωπη με τις ανησυχίες ατόμων μέσης και τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, αναλαμβάνει ιδιωτικά περιστατικά και εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών αναλαμβάνοντας παιδιά, έφηβους και την συμβουλευτική γονέων. Τέλος, στα πλαίσια πρακτικής ή εθελοντισμού, έχει επίσης βρεθεί σε διάφορες δομές όπως στα παιδικά χωριά SOS και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίας Παρασκευής.

Οι θεματικές στις οποίες ειδικεύεται αφορούν όλα τα είδη αγχωδών διαταραχών (κρίσεις πανικού, κοινωνικό άγχος, ειδικές φοβίες, ΙΨΔ κ.α) και καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, προσωπικής ανάπτυξης και αυτοεκτίμησης, διαχείρισης σχέσεων και επικοινωνίας, ζητημάτων μέσης και τρίτης ηλικίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για συμβουλευτική ζεύγους.

Οι συνεδρίες που παρέχει είναι χαμηλού κόστους και κατά βάση διαδικτυακές μέσω Skype ή Zoom. Ωστόσο, πλέον υπάρχει και η δυνατότητα για δια ζώσης συνεδρίες σε χώρο στο Μοναστηράκι.

Βασική της πεποίθηση αποτελεί ότι το σημαντικότερο βήμα της ψυχοθεραπείας είναι η απόφαση του ίδιου του ατόμου για αλλαγή και αυτογνωσία. Εφόσον το πρώτο βήμα γίνει και τα παραπάνω πλαισιωθούν από μία ισχυρή θεραπευτική σχέση που την χαρακτηρίζει η άνευ όρων αποδοχή, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση, κάθε άνθρωπος ανεξαιρέτως μπορεί να επωφεληθεί από το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι.

 

Τίτλοι Σπουδών

• Πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Διετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία ενηλίκων στο ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ

• Παρακολούθηση κύκλων σεμιναρίων διαφόρων θεματικών (θεραπεία μέσω τεχνών της ΕΨΕ, Αντιμετώπιση των δραστών ενδοοικογενειακής βίας του συνδέσμου μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου, Διαχείριση της διαφορετικοτητας στο σχολείο κ.α)

Εμπειρία

• Ανάληψη περιστατικών ιδιωτικά

• Ψυχολόγος στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Λόγος και Κίνηση"

• Ψυχολόγος στην ψυχογηριατριακή εταιρεία "ο Νέστωρ"

• Πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίας Παρασκευής

• Εθελοντική εργασία στα παιδικά χωριά SOS

Ζητήστε Ραντεβού

Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει.
Προσοχή: Η ημερομηνία είναι ενδεικτική, ο θεραπευτής θα σας ενημερώσει για την τρέχουσα διαθεσιμότητά του.